Vredes Poster Wedstrijd

Ook dit jaar organiseert Lions Clubs Internationaal voor 32e keer een wereldwijde Vredesposter Wedstrijd voor kinderen in de hele wereld. Onder de vlag van de Lions Club Westland deden ook kinderen uit onze regio mee.

In de afgelopen weken hebben 185 leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in het Westland in de vorm van een poster, uiting gegeven aan hun gevoelens over Vrede. Achter elke tekening zit een verhaal en het is ontroerend om te zien wat de kinderen daarin beweegt. Op een creatieve wijze hebben zij kleur gegeven aan het thema van dit jaar “ De Reis van de Vrede”.

Een jury van drie bekende Westlanders heeft de tekeningen beoordeeld en hiervan een aantal genomineerd. Deze tekeningen zijn vanaf 22 oktober tot en met 30 oktober te zien in de Openbare Bibliotheek, Sint Martinusstraat 67 in Naaldwijk.
Ook de bezoekers kunnen dan stemmen welke poster voor hen het meest aansprekend is en die komt dan in aanmerking voor de publieksprijs.
Op woensdag, 30 oktober 2019 om 15.00 uur zal de heer Martin Groen Westlandse kunstenaar in deze bibliotheek de prijswinnaars bekend maken.

De allerbeste poster of posters dingen mee naar de districtsprijs van het Lions district waartoe onze Club behoort. Vervolgens worden de nummers een van de zes Lions districten in Nederland beoordeelt door een landelijke jury. De poster die hier als eerste uit de bus komt zal worden ingediend bij de international organisatie om mee te dingen naar de wereldwijde wedstrijd.

Voor  verder info: Henk Visser 06 54772888